بررسی تمایل به دریافت کشاورزان استان خراسان رضوی برای تولید خیار ارگانیک گلخانه‏ای

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه فردوسی مشهد

2 موسسه اموزش عالی مطهر

چکیده

نهاده‎های شیمیایی سلامت آب، خاک و موجودات زنده را تهدید می‎کند. لذا ضرورت دارد تولیدکنندگان را به تولید محصولاتی با حداقل نیاز به نهاده‎های شیمیایی تشویق کرد. در این مقاله تلاش شده است تا عوامل موثر بر تمایل به دریافت کشاورزان استان خراسان رضوی برای تولید خیار ارگانیک گلخانه‏ای نسبت به محصول متعارف را با استفاده از الگوی لاجیت ترتیبی و داده‏های مقطع زمانی 186 تولیدکننده در سال 1391مورد بررسی قرارگیرد. نتایج نشان داد که بیش از 80 درصد کشاورزان عقیده دارند که قیمت محصول ارگانیک باید حداقل 10درصد بالاتر از قیمت محصول متعارف باشد. همچنین رابطه بین تمایل به دریافت برای تولید خیار ارگانیک گلخانه‎ای با سطح زیرکشت، استفاده از ناظر کشاورزی، بیمه محصول، متوسط عملکرد کنونی خیار متعارف و اطلاعات راجع به بازار جهانی محصولات ارگانیک با مثبت و معنی‎دار است. با توجه به یافته‏ها، توسعه آموزش و ترویج مصرف محصولات ارگانیک، اعطای تسهیلات و مشوق‎ها به تولیدکنندگان محصول ارگانیک و حرکت بیمه در راستای تاثیرگذاری بر کاهش ریسک و افزایش تولید پیشنهاد شده است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The study of Willingness to Accept of Khorasan Razavi Province Farmers to Produce Greenhouse Organic Cucumber

نویسندگان [English]

  • M. Ghorbani 1
  • A.R. Koocheki 1
  • M. Rajabzadeh 2
  • H. Mansori 1
1 Agricultural Economics Department, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad
2 Higher Education, Kheradgerayan Motahar Institute
چکیده [English]

The chemical inputs threat the health of water, soil and organisms. Thus, it is essential to encourage farmers to produce products with minimum use of chemical inputs. Using the ordered logit model and a cross sectional data of 186 producers in 2012, this study attempted at investigating influential factors on willingness to accept (WTA) of Khorasan Razavi province farmers to produce greenhouse organic Cucumber (GOC) than the traditional product. The results showed that over 80 percent of farmers believe that the price of organic product should be at least 10 percent more than the traditional product price. Moreover, the relationship between WTA for producing GOC and some factors including cultivated area, applying advices from agricultural advisors, product insurance, average current yield of traditional Cucumber and acknowledge about international market of organic product is positive and significant. Considering the results, developing training and extension programs on the use of organic product, granting financial facilities and awards to organic product producers and insurance adjustment to reduce risk and increase agricultural production are recommended.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Organic
  • Market information
  • ordered logit
  • Khorasan Razavi
  • Greenhouse Cucumber
CAPTCHA Image