با همکاری انجمن اقتصاد کشاورزی ایران
اقتصاد کشاورزی
مولفه‌های موثر بر توسعه کارآفرینی در نواحی روستایی: مطالعه موردی شهرستان هامون

حسن مهماندوست؛ علیرضا سرگزی؛ علیرضا کیخا؛ سامان ضیایی؛ علیرضا ثانی حیدری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 اسفند 1403

https://doi.org/10.22067/jead.2025.90314.1302

چکیده
  این تحقیق به بررسی ظرفیت‌ها و عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در نواحی روستایی شهرستان هامون می‌پردازد. با توجه به اهمیت کارآفرینی در ایجاد اشتغال، کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی در مناطق روستایی، شناسایی و تحلیل عوامل کلیدی در این زمینه ضروری است. پژوهش حاضر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای، شامل 278 نفر از افراد فعال در ...  بیشتر

اقتصاد کشاورزی
بررسی اثر کیفیت و بسته‌بندی بر قیمت روغن خوراکی افتابگردان

امیرحسین چیذری؛ محدثه دهقانی

دوره 37، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 203-215

https://doi.org/10.22067/jead.2023.83025.1199

چکیده
  بر اساس رفتار مصرف‌کنندگان قیمت‌هایی که در بازار مورد پذیرش مصرف‌کننده قرار می‌گیرند ناشی از ویژگی‌های کالاهاست. این ویژگی‌ها هرکدام سهمی در قیمت مورد توافق مصرف‌کننده یا تقاضاکننده و عرضه‌کننده دارد. لذا شناخت دقیق خواسته‌های مصرف‌کننده موجب تولید و عرضه کالای تقاضامحور، کاهش هزینه‌های بازاریابی، نفوذ بیشتر محصول در بین ...  بیشتر

اقتصاد کشاورزی
ارزیابی وضعیت تنوع غذایی خانوارها و عوامل مؤثر بر آن در استان تهران

مهدی شعبان زاده خوشرودی؛ ابراهیم جاودان؛ محسن رفعتی

دوره 36، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 83-97

https://doi.org/10.22067/jead.2021.73240.1093

چکیده
  تنوع غذایی از خصوصیات رژیم‌های غذایی سالم می‌باشد. چرا که مواد مغذی ضروری هم‌زمان در یک ماده غذایی وجود ندارند، بلکه در یک رژیم غـذایی متشـکل از چندین ماده غذایی یافت می‌شوند. با این وجود در سال‌های اخیر سلیقه غذایی خانواده‌های ایرانی به سوی مواد غذایی پرکالری و فاقد ارزش غذایی گرایش پیدا کرده که این مسئله آمار مبتلایان به بیماری‌های ...  بیشتر

تنوع غذایی در مناطق روستایی استان خراسان‌رضوی و متغیرهای تعیین کننده آن

ملیحه شیبانی نوقابی؛ فاطمه رستگاری پور؛ تکتم محتشمی

دوره 34، شماره 3 ، مهر 1399، ، صفحه 289-303

https://doi.org/10.22067/jead.2020.17780.0

چکیده
  بررسی وضعیت امنیت غذایی جامعه و شناسائی متغیرهای تعیین کننده آن بویژه در مناطق روستایی، اهمیت بسزائی دارد. تحقیق حاضر با هدف تحلیل وضعیت تنوع غذایی خانوارهای روستایی استان خراسان­رضوی انجام گرفت. برای این منظور از دو شاخص بری و شمارش گروه­های غذایی برای بررسی تنوع غذایی استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه خانوارهای روستایی ...  بیشتر

بررسی تمایل به دریافت کشاورزان استان خراسان رضوی برای تولید خیار ارگانیک گلخانه‏ای

محمد قربانی؛ علیرضا کوچکی؛ محسن رجب زاده؛ هومن منصوری

دوره 28، شماره 2 ، تیر 1393، ، صفحه 149-156

https://doi.org/10.22067/jead2.v1391i7.27803

چکیده
  نهاده‎های شیمیایی سلامت آب، خاک و موجودات زنده را تهدید می‎کند. لذا ضرورت دارد تولیدکنندگان را به تولید محصولاتی با حداقل نیاز به نهاده‎های شیمیایی تشویق کرد. در این مقاله تلاش شده است تا عوامل موثر بر تمایل به دریافت کشاورزان استان خراسان رضوی برای تولید خیار ارگانیک گلخانه‏ای نسبت به محصول متعارف را با استفاده از الگوی لاجیت ...  بیشتر