تأثیر رژیم غذایی و ‌زمان پرورش بر پارامترهای بیولوژیکی و ‌اقتصادی ‌کرم‌ابریشم

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

2 گروه علوم دامی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

3 پژوهشگر مرکز تحقیقات کرم ابریشم کشور، رشت

چکیده

چکیده
بیش از 90 درصد ابریشم طبیعی جهان محصول پرورش کرم‌ابریشم توت است، بنابراین شناسایی ارقام پرمحصول و با راندمان کیفی برتر توت از اهمیت زیاد برخوردار است. آزمایش حاضر به‌منظور بررسی اثرات پنج واریته مختلف توت (کن‌موچی، کائیرونیز، ایچی‌نویسه، شین ایچی‌نویسه و یک رقم بومی) طی دو دوره پرورش(بهار و اواخر پاییز) روی صفات بیولوژیک و اقتصادی (طول دوره لاروی، مدّت تغذیه لاروی، درصد مرگ و میر لاروی، تعداد پیله تولیدی، وزن یک پیله خوب، وزن قشر یک پیله، درصد قشر یک پیله و غیره) کرم‌ابریشم در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار در سه تکرار در مرکز تحقیقات کرم‌ابریشم کشور به اجرا در آمد. تجزیه واریانس داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری اِری‌ستات، حاکی از تأثیر معنی‌دار نوع واریته توت و زمان پرورش بر عملکرد کرم‌ابریشم ‌بود (01/0 P

CAPTCHA Image