با همکاری انجمن اقتصاد کشاورزی ایران

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه تهران

2 دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

چکیده
در بخش کشاورزی همواره یک وقفه بین تصمیم به تولید و عرضه محصولات به بازار وجود دارد که این امر مقدار کالای ورودی به بازار را به صوررت از قبل تعیین شده در می آورد و قیمت نقش تعدیل کننده برای برقراری تعادل در بازار و تخلیه بازار از کالارا ایفا می‌کند. در چنین شرایطی، تابع تقاضای معکوس که در آن قیمت به صورت تابعی از مقادیر، بیان می شود برای پیش بینی عکس العمل و واکنش قیمت محصولات نسبت به مقدار ورودی به بازار مناسب می‌باشد. در این مطالعه، یک سیستم معادلات قیمتی برای سه نوع گوشت گاو، گوسفند و مرغ با استفاده از اطلاعات مربوط به دوره زمانی 84ـ1363 برآورد شده است. بر اساس نتایج بدست آمده از برآورد کشش‌های خود مقداری اینگونه پیش بینی می شود که یک درصد افزایش در مقدار ورودی در هریک از این سه نوع گوشت به بازار کاهش قیمت گوشت گاو به میزان 86/0، گوشت گوسفند 76/0 و گوشت مرغ 03/1 درصد را در پی داشته باشد. نتایج کشش های دگر مقداری برآورد شده نیز نشان می‌دهد گوشت گاو و گوسفند جانشین های چندان خوبی برای گوشت مرغ نیستند. لذا، انتظار نمی رود با افزایش مقادیر دو گوشت نوع اول قیمت گوشت مرغ تغییر قابل توجهی را موجب شود.

واژه های کلیدی: تابع تقاضای معکوس، کشش مقداری، پیش بینی قیمت، گوشت گاو، گوشت گوسفند، گوشت مرغ

عنوان مقاله [English]

Forecasting Meat Prices: An Inverse Demand Approach

نویسندگان [English]

  • H. Salami 1
  • S. Rezaei 2

1 Tehran university

2 Faculty of Economics and Agricultural Development, University of Tehran

چکیده [English]

Abstract
In Agriculture, there is a lag between planting decision and supplying the produced commodity to the market. This makes the marketed commodities as predetermined variables and prices as market clearing factor. Under such a condition, the inverse demand function in which price is a function of quantity is an appropriate tool for forecasting price responses to the injected quantities to the market. In this study, a system of prices equations is estimated for three meat commodities namely; beef, lamb, and broiler, using time series data over period 1985-2006. Results of the estimated own-quantity elasticities (price flexibilities), indicate that a one percent increase in quantities of each of these meats, injected to the market, will cause, a decrease of 0.86, 0.76, and 1.03 percent, respectively, of the prices of beef, lamb, and broiler. The estimated cross-quantity elasticities revealed that beef and lambs are not good substitutes for the broiler. Thus, it is not expected to notice a considerable decline in the price of the latter commodity by injecting more beef and lambs to the market.

Keywords: Inverse demand, Quantity elasticities, Forecasting prices, Beef, Lamb, Broiler

CAPTCHA Image