تهیه مواد غذایی برای جمعیت در حال رشد، تامین امنیت غذایی، افزایش تولید و افزایش درآمدهای ارزی از مهترین هدفهای برنامهای هر کشور محسوب میشود و سیاستهای پولی از جمله ابزارهایی است که به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی قیمت غذا و متغیرهای عمده کشاورزی تاثیر میگذارد. در این تحقیق از تحلیل سریهای زمانی برای بررسی تاثیر سیاستهای پولی بر شاخص قیمت مواد غذایی در دوره 1385-1352 استفاده گردید. بدین منظور متغیرهای حجم پول، نرخ ارز و نرخ بهره به عنوان متغیرهای سیاست پولی بکار گرفته شد و به منظور تخمین مدل از روش ARDLاستفاده گردید. نتایج برآورد الگو نشان داد که یک رابطه بلند مدت بین متغیرهای سیاست پولی و شاخص قیمت غذا وجود دارد و شاخص قیمت مواد غذایی با نرخ بهره، حجم نقدینگی و نرخ ارز رابطه مثبت دارد که از لحاظ تئوری قابل انتظار است، بنابراین دولت به منظور کنترل قیمت غذا و تامین امنیت غذایی باید از سیاستهای پولی استفاده نماید، همچنین نتایج حاصل از الگوی تصحیح خطا نشان دهنده سرعت نسبتا زیاد به سمت تعادل بلندمدت است.
اعظمزاده شورکی, مهدی, & خلیلیان, صادق. (1389). بررسی اثر سیاستهای پولی بر قیمت غذا در ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی, 24(2), -. doi: 10.22067/jead2.v1389i2.3933
MLA
مهدی اعظمزاده شورکی; صادق خلیلیان. "بررسی اثر سیاستهای پولی بر قیمت غذا در ایران". اقتصاد و توسعه کشاورزی, 24, 2, 1389, -. doi: 10.22067/jead2.v1389i2.3933
HARVARD
اعظمزاده شورکی, مهدی, خلیلیان, صادق. (1389). 'بررسی اثر سیاستهای پولی بر قیمت غذا در ایران', اقتصاد و توسعه کشاورزی, 24(2), pp. -. doi: 10.22067/jead2.v1389i2.3933
VANCOUVER
اعظمزاده شورکی, مهدی, خلیلیان, صادق. بررسی اثر سیاستهای پولی بر قیمت غذا در ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی, 1389; 24(2): -. doi: 10.22067/jead2.v1389i2.3933
ارسال نظر در مورد این مقاله