امنیت غذایی در ایران رابطه تنگاتنگی با گندم، نان و ضایعات مربوط به آن دارد. بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در استان های مختلف کشور نشان می دهد که نان عمده ترین گروه غذایی تامین کننده انرژی و پروتئین دریافتی روزانه می باشد. بنابراین این تحقیق به دنبال شناسایی عوامل موثر بر ضایعات نان در بهار است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی و پیمایشی است که با استفاده از پرسشنامه داده های لازم از مصرف کنندگان در سطح شهرستان بهار از استان همدان بوده است. پس از تدوین پرسشنامه ها و تعیین روایی و اعتبار پرسشنامه (آلفای کرونباخ برابر با 78/0)، با استفاده از پیش آزمون حجم نمونه برآورد گردید. نهایتا 150 نفر به روش نمونه گیری تصادفی از صف نانوایی ها انتخاب و پرسشنامه ها به روش مصاحبه حضوری تکمیل گردید. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و روش تحلیل عاملی برای شناسایی و تلخیص عوامل تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحلیل توصیفی نشان داد کافی نبود نظارت بر کار نانوایی ها، واقعی نبودن قیمت آرد تحویلی و پایین بودن مهارت و تخصص کارگرهای نانوایی از دیدگاه پاسخگویان از مهم ترین عوامل موثر بر افزایش ضایعات نان در جامعه است. همچنین نتایج تحلیل عاملی پنج عامل فنی مربوط به زنجیره تولید و پخت، عامل فرهنگی، عامل اقتصادی، عامل مصرف و عامل حاکمیتی جمعا با تبیین واریانس 62 درصد بر ضایعات نان شناسایی و استخراج نمود. یافته های این پژوهش می تواند برنامه ریزان و عوامل دست اندرکار مربوطه در تدوین راهکارهای کاهش ضایعات نان یاری نماید.
نادری مهدیی, کریم, اعظمی, موسی, & فتحی, هادی. (1391). بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار). اقتصاد و توسعه کشاورزی, 26(3), 167-175. doi: 10.22067/jead2.v1391i3.17772
MLA
کریم نادری مهدیی; موسی اعظمی; هادی فتحی. "بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار)". اقتصاد و توسعه کشاورزی, 26, 3, 1391, 167-175. doi: 10.22067/jead2.v1391i3.17772
HARVARD
نادری مهدیی, کریم, اعظمی, موسی, فتحی, هادی. (1391). 'بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار)', اقتصاد و توسعه کشاورزی, 26(3), pp. 167-175. doi: 10.22067/jead2.v1391i3.17772
VANCOUVER
نادری مهدیی, کریم, اعظمی, موسی, فتحی, هادی. بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار). اقتصاد و توسعه کشاورزی, 1391; 26(3): 167-175. doi: 10.22067/jead2.v1391i3.17772
ارسال نظر در مورد این مقاله