چکیده
براساس آمارهای رسمی، تولید روغنهای خوراکی از منابع داخلی، تنها کمتر از 10 درصد نیاز مصرفی کشور را تأمین میکند و لذا همه ساله مقادیر چشمگیری چربی و روغن خوراکی خام و آماده با صرف هزینههای ارزی درخور توجهی وارد کشور میشود. طی سالهای گذشته کلزا بعنوان یک محصول جدید وارد سیستم کشت تعداد محدودی از کشاورزان در استان خراسان رضوی شده است. از آنجا که هدف دولتمردان طی سالهای آینده رسیدن به درصد بالایی از خود کفایی در زمینه روغن خوراکی است لذا توجه هر چه بیشتر به توسعه کشت دانههای روغنی بالاخص کلزا به دلیل درصد روغن بالا و کیفیت مطلوب آن، احساس میشود. در این مطالعه عوامل مؤثر بر پذیرش کشت کلزا در چارچوب الگوی لاجیت و با استفاده از دادههای مقطع زمانی سال 1387 مربوط به 300 نفر از کشاورزان انتخاب شده به روش نمونه گیری تصادفی دو مرحله ای در استان خراسان رضوی، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که متغیرهای سطح زیر کشت آبی، میزان استفاده از توصیههای مروجین، ارتباط با کشاورزان کلزاکار، تاثیر کشت کلزا بر عملکرد غلات و سطح درآمد کشاورزان رابطه مثبت و معنیداری با کشت کلزا دارند.
مظهری, محمد, & پارساپور, خدیجه. (1390). بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت کلزا (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی). اقتصاد و توسعه کشاورزی, 25(4), -. doi: 10.22067/jead2.v0i0.12180
MLA
محمد مظهری; خدیجه پارساپور. "بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت کلزا (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)". اقتصاد و توسعه کشاورزی, 25, 4, 1390, -. doi: 10.22067/jead2.v0i0.12180
HARVARD
مظهری, محمد, پارساپور, خدیجه. (1390). 'بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت کلزا (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)', اقتصاد و توسعه کشاورزی, 25(4), pp. -. doi: 10.22067/jead2.v0i0.12180
VANCOUVER
مظهری, محمد, پارساپور, خدیجه. بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت کلزا (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی). اقتصاد و توسعه کشاورزی, 1390; 25(4): -. doi: 10.22067/jead2.v0i0.12180
ارسال نظر در مورد این مقاله