بررسی اثر ریسک قیمتی بر حاشیه بازاریابی گوشت قرمز در ایران

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

چکیده
رفتار عاملان بازاریابی در مقابل ریسک قیمتی، اثر قابل ملاحظه‌ای بر افزایش حاشیة بازاریابی دارد به ‌طوری که با انتقال افزایش قیمت به مصرف‌کنندة نهایی، قدرت خرید و از آن رو مصرف آن‌ها کاهش می‌یابد. پژوهش حاضر عوامل مؤثر بر حاشیة بازاریابی در سطوح مزرعه- کشتارگاه و کشتارگاه- خرده فروشی، گوشت گاو و گوسفند را با در نظر گرفتن اثر ریسک و رفتار ریسکی و نیز متغیرهای طرف عرضه و تقاضا برای دورة 1377-1383 مورد ارزیابی قرار داده است. نتایج نشان داد که کشش متغیر ریسک قیمتی (نوسان قیمت) در کشتارگاه و خرده‌فروشی نسبت به حاشیة بازاریابی مزرعه- کشتارگاه و کشتارگاه- خرده‌فروشی به ترتیب برای گوشت گاو 51/0 و 78/1 و به ترتیب برای گوشت گوسفند 03/0 و 54/0 بوده است.

واژه های کلیدی: ریسک قیمتی، حاشیه بازاریابی، گوشت قرمز، ایران

عنوان مقاله [English]

Investigating Price Risk’s Effect on Marketing Margin of Meet in Iran

نویسندگان [English]

  • H. Shahbazi
  • M. Kavoosi Kalashami
  • Gh.R. Peykani
  • Z. Abbasi far
Agriculture Economics, Department of Agriculture Economics, University of Tehran
چکیده [English]

Abstract
Marketing element’s contrastive behaviors toward price risk had considerable effect on marketing margin in a way that transferring increase in price to final consumer, reduces purchasing power and so consumption amounts of consumers. Present study evaluated effective parameters on marketing margin in 2 level of ranch-processing and processing- retail of beef and lamb with consideration of risk effect and risky behavior and also demand and supply sides variables from 1997 - 2003. The Results revealed that, Also, elasticity of price risk variable (price fluctuation) in slaughterhouse and retail levels respect to farm-slaughterhouse and slaughterhouse-retail marketing margin for beef, equal to 0.51 and 1.78, respectively and for lamb obtained 0.03 and 0.54.

Key words: Price risk, Marketing margin, Meet, Iran

CAPTCHA Image