TY - JOUR ID - 31914 TI - تأثیر کاهش واردات قند و شکر بر ارزش افزوده اقتصاد ایران (رویکرد داده- ستانده) JO - اقتصاد و توسعه کشاورزی JA - JEAD LA - fa SN - 2008-4722 AU - حیات‌غیبی, فاطمه AU - کرباسی, علیرضا AD - دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 28 IS - 1 SP - 1 EP - 11 KW - صنعت قند و شکر KW - داده- ستانده KW - ارزش افزوده DO - 10.22067/jead2.v1391i6.18510 N2 - مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباطات متقابل و پیوند بخش قند و شکر با دیگر بخش‌های اقتصادی و تأثیر کاهش واردات این بخش بر ارزش افزوده زیربخش‌های اقتصاد صورت گرفته است. برای این منظور از جدول داده- ستانده سال 1385 اقتصاد ایران، ماتریس معکوس لئونتیف و روش حذف فرضی استفاده شده است. بر اساس نتایج حاصل، صنعت قند و شکر، بیشترین ارتباطات پیشین را با بخش‌های “سایر محصولات غذایی، انواع آشامیدنی‌ها و ...”، “دامداری، مرغداری و...”، “زراعت و باغداری”، “انواع نان” و “خدمات محل‌های صرف غذا و نوشیدنی” و بیشترین ارتباط پسین را با بخش‌های “زراعت و باغداری”، “مواد و محصولات شیمیایی”، “سایر خدمات”، “حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات” و “خدمات مالی، بیمه و بانک” برقرار کرده است. همچنین ضریب فزاینده یک واحد افزایش تقاضای نهایی برای بخش قند و شکر یا به عبارت دیگر یک واحد کاهش واردات این بخش و جبران آن از طریق تولید داخل، برای ستانده کل اقتصاد، بخش کشاورزی و ماهیگیری، بخش صنعت و معدن و بخش خدمات به‌ترتیب 3060/2، 6019/0، 4331/1 و 2710/0 واحد می‌باشد. ضرایب فزاینده ارزش افزوده بخش‌های مذکور نیز به‌ترتیب 4308/0، 3700/0 و 1992/0 واحد است. UR - https://jead.um.ac.ir/article_31914.html L1 - https://jead.um.ac.ir/article_31914_d7910c8772353343ed241855127a22c4.pdf ER -